Wednesday, April 24, 2013



Stop belo Monte- no mega-dam in rhe amazon


Belo Monte would be a project bigger than the Panama Canal, flooding at least 400,000 acres of rainforest, displacing 40,000 indigenous and local people, and destroying the priceless habitats of countless unique species -- all to create power that could easily be generated through investments in energy efficiency. 

Pressure on President Dilma against the dam is rising, the President of Brazil's Environmental Agency just resigned, refusing to issue Belo Monte a construction license and challenging strong political pressure to go forward with this disastrous project. Environmental specialists, indigenous leaders and civil society agree that Belo Monte will be a massive environmental scar in the heart of the Amazon

Construction could start next month - let's raise the pressure onPresident Dilma to stop this dam! Sign the petition now, before the bulldozers move in -- it will be delivered to Brasilia!



http://www.avaaz.org/en/amazon_under_threat/


http://www.avaaz.org/en/amazon_under_threat/



Remélem ez a kép beutazza a világot . . .

"Amíg az újságok és a televízió másról sem beszél, mint a celebek életéről a Kayapo indián törzsfőnöknek élete legrosszabb hírével kell szembenéznie:

Dilma, "Brazília új miniszterelnöke engedélyt adott egy óriási vízi erőmű létesítésére (a harmadik legnagyobb a világon). Ez egyben a halálos ítélete a völgyben élő embereknek mert a gát létesítése 400,000 hektár erdőt fog hullámsírba temetni. Több mint 40.000 bennszülött indiánnak kell új otthont keresnie. Ezzel egyetemben megsemmisül a természetes környezet, az elpusztult erdőkkel együtt sok faj fog eltűnni a föld színéről."

Az egészben az a legmegrendítőbb ami miatt szégyellem, hogy a nyugati civilizációhoz tartozom, ahogy a Kayapo törzsfőnök reagált a történtekre, amikor meghallotta a döntést. Az emberi méltóságát sárba tiporva reménytelenül ült szemben a kapitalista "haladással" a modern, rablógazdaságot támogató civilizációval, ami nem fogad el más értékrendet.

De tudjuk, hogy egy kép többet ér ezer szónál, megmutatja a valódi igazságot, mi az ára a nagytőkés gondolkodásnak, amit a "minőségi életnek"

nevezett oltáron áldozunk fel.

Írd alá az AVAAZ petícióját, hogy leállítsák a gát építését:

http://www.avaaz.org/en/amazon_under_threat/

No comments:

Post a Comment